Fisk

I søndags var det en stor glæde for Møgeltønder Kirke at være med til arrangementet på Møgeltønder skole. Vi fik snakket med rigtig mange, og en del børn og unge mennesker lagde vejen forbi og lavede en moderne udgave af det kristne symbol – fisken. De kan nu ses her på hjemmesiden. Vi siger tak for gode samtaler og dejlige smil og håber at de bøger vi gav i bytte for fisk, vil bringe glæde.

Bedste hilsener fra sognepræsten/provsten og kirkeværgen

Fisken er fra gammel tid brugt som et kristent symbol. I de første århundreder efter Kristi fødsel, da den nye tros tilhængere ofte var udsat for forfølgelse, brugtes fisken som gensidigt kendetegn mellem kristne. Årsagen er, at det græske ord for fisk ἰχθύς, også transliteret som ΙΧΘΥΣ eller ΙΧΘΥϹ, kan ses som forbogstaverne i: Iésous Christos Theou (h)Yios Sótér (Jesus Kristus, Guds søn, frelser). Det er forholdsvis almindeligt at se fisken i samme betydning også i nutiden, f.eks. som klæbemærke på biler.

(kilde wikipedia)